Els esports en temps de Covid

En primer lloc, els esports alternatius no em pareixen ni més ni menys didàctics que els esports tradicionals. Són igualment educatius i didàctics que els esports tradicionals, la única diferència es troba en que són jocs i esports més moderns, però aixo no ha de restar importància als esports tradicionals.


Segons el decret 108/2014, els esports alternatius apareixen en el bloc 5 "Jocs i activitats esportives" del decret i s'introduiria a partir del 4rt curs de Primària perquè, en aquest curs, l'alumnat ja té desenvolupat una serie de valors, capacitats, habilitats i normes amb els quals es poden practicar jocs i esports diferents dels quals coneixen i poder resoldre els conflictes que es presenten.


Les adaptacions dels esports alternatius marcats pels protocols de la Covid-19 m'han paregut molt exemplars i eficaços com repartir l'esport del datchball en tres partides i sis equips de tres o quatre persones, dividir el camp del colpball en tres parts o la utilització de mascarilles. Ara mateixa no tinc idees  o adaptacions per a ficar-les en pràctica per aquests esports.

Un esport alternatiu que es podria practicar en Primària és el futbol tenis. Aquest esport és una combinació del futbol i el tenis, les seues normes són les següents:
1- En el traure:
- Deixar botar la pilota abans de posar-la en joc.
- Obligatori que siga creuat.
- Si la pilota toca la red o bota fora dels límits del terreny de joc, punt per a l'equip contrari.
- Les línies formen part del terreny.
- Si l'equip llançador guanya el punt, conserva el traure.

2- En la recepció:
- S'ha de deixar botar la pilota, aixina que no es pot passar la pilota al camp contrari en el primer bot.

3- Durant el joc:
- Es pot passar la pilota al primer toc sempre i quan haja botat.
- Si un jugador toca la red amb alguna part del cos, pun per a l'equip contrari.
- Un jugador pot tocar la pilota més d'una volta, sempre en l'aire i màxim 3 tocs.
- Si el jugador toca la pilota abans de botar en el seu camp, punt per a l'equip contrari.
- No es pot tirar la pilota intencionadament al rival. En eixe cas, és sanció amb pérdua d'un punt per a l'equip infractor.

4- Espai i material:
- Els materials són el baló de futbol i la red i l'espai és el pati amb les mesures de la pista de tenis sense les bandes de dobles.

5- Equips i punts:
- Es juguen dos equips individuals, dobles o triples. Es juguen tres sets (qui guanya dos, guanya la partida) i la màxima puntuació són sis punts i s'ha de guanyar per diferència de dos (en cas d'empat a 6, guanya qui arriba a 7 sense fer tie break).

Comentarios

  1. Hola Ignacio. M'ha agradat molt com has plasmat la teua opinió respecte als esports alternatius i els esports tradicionals. Així mateix, ha estat molt bé com has presentat el teu esport del "fútbol-tenis" i les seues normes. Aquesta vegada has estructurat la redacció d'una manera més clara i visual.
    Si haguera de proposar-te un suggeriment, seria que podries haver introduït algún material audiovisual com un vídeo on s'explicaren un poc els aspectes del "fútbol-tenis" o fotos. No obstant això, et pose un 9.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Progressió de la pilota valenciana i els jocs tradicionals en Xàtiva

El fútbol-tenis